•  1072 Budapest, Akácfa utca 32.
  • Telefonszámunk 06-1- 321-3675
  • Logo
  • Erzsébetvárosi Bóbita Óvoda

Kisvakond csoport

BEMUTATKOZÁS

Óvó nénik: Endrényi Julianna – Julcsi néni    Jadranka Zsuzsity -  Jadri néni

Dadus néni: Szászné Bordás Mária – Marika néni

 

Csoportunk vegyes csoport, vagyis az alig három éves korú kicsiktől a NAGY, 6-7 éves nagycsoportos iskolába menőkig minden korosztály jár hozzánk.

A vegyes csoportban nagyon változatos az élet, a gyerekek hamar összebarátkoznak, a nagyobbak szívesen segítik a kisebbeket, a kicsik pedig szívesen veszik a nagyok barátságát, s támaszkodnak ügyességükre.

Törekszünk arra, hogy meleg, biztonságos, szeretetteljes környezet vegye körül a gyerekeket, és fontos, hogy bensőséges, bizalmon alapuló személyes viszonyt tudjunk létrehozni és ápolni a gyerekekkel és a szülőkkel. A gyerekeket is arra ösztönözzük, hogy egymással is türelmesek, barátságosak, elfogadóak legyenek.

Minden nap azon dolgozunk, hogy érdeklődésüket felkeltsük, nyitogassuk értelmüket, s ösztönözzük őket arra, hogy csodálkozzanak rá, fogadják be a világ ezernyi érdekes és izgalmas csodáját.

Kreativitásukat, egyéni fejlődésüket állandóan motiváljuk, figyelemmel kísérjük. Munkánkat logopédus, fejlesztő pedagógus, és gyógypedagógus kolléganők is segítik.

 

A csoportszobát igyekeztünk úgy kialakítani, hogy minden gyerek megtalálja benne a korának, kedvének való elfoglaltságot, játékot.

 

Az idén kaptunk egy nagyon tetszetős galériát is a csoportszobába, ami jelentősen megnövelte a játékterünket. A galéria aljában kis babakonyha-zugot alakítottunk ki, a galérián pedig a babaszoba található kis heverővel, puha párnákkal, babákkal és könyvekkel. A gyerekeink nagyszerűen érzik itt magukat, szeretnek szerepjátékokat rögtönözni.

 

Az asztaloknál is szorgos tevékenykedés zajlik rendszerint: a lányok elsősorban rajzolni, festeni, vágni, ragasztani, gyurmázni szeretnek. A fiúk pedig legóval alkotnak csoda dolgokat.

A társasjáték is nagyon kedvelt elfoglaltság.

 

A „Zöld-zugban” az évszakoknak megfelelő kincseket szoktunk gyűjtögetni. A terményekből alkotunk is szép dolgokat. Szeretünk kísérletezni, séták alatt megfigyelni a környezetünkben élő növényeket, állatokat. Szívesen járunk ki a Margit-szigetre, vagy a közeli játszóterekre, a Városligetbe.

 

A csoport leginkább a mozgásos játékokat kedveli : testnevelés, dalos körjátékok, néptánc – ebből soha nem elég… J

A szobában a szőnyegen is, de főként az udvaron és a tornateremben igyekszünk mozgásigényüket részben kielégíteni. Ehhez az elfoglaltságunkhoz egy hatalmas, jól felszerelt tornaterem áll rendelkezésünkre.

 

A gyerekeknek van lehetőségük focioktatásra, angol - és drámajáték foglalkozásokra járni.

Csoportunk gyerekei által leginkább kedvelt napirenden kívüli elfoglaltsága a Kézműves Műhely (Szöszmötölők), és a Néptánc Műhely. Várva várják ezeket az alkalmakat. A Szöszmötölők alkalmanként kiállítást rendeznek a jól sikerült alkotásokból. A néptáncosaink pedig előadásokat tartanak a Nyugdíjas Otthonban, és az óvodánkban Jeles Napokon.