•  1072 Budapest, Akácfa utca 32.
  • Telefonszámunk 06-1- 321-3675
  • Logo
  • Erzsébetvárosi Bóbita Óvoda

Katica csoport

Miért is jó a Katica csoportba járni?

Csoportszobánk ablakai az óvoda belső udvarára néznek, így mentesítve vagyunk az utca zajától. Csendet, nyugalmat biztosítva külön bejárattal rendelkezünk, csoportszobánkhoz közvetlenül csatlakozik az öltöző és a mosdó helyiség, ezáltal adott az önálló mozgásterünk. Csoportszobánk tágas, világos, biztonságos, családias légkört teremt számunkra.

 

A bútoraink újak, a gyerekeknek elérhető magasságban helyezkednek el a játékok, könyvek, elrendezésük biztosítja a nyugodt, elmélyült játékhelyzetek kialakulását, folytatását. Kuckóink kedveznek a szerepjátékoknak. A babaszobában - konyhában edények, babák, babakocsik és más kiegészítők segítik az utánzó játék kialakulását, a sütés- főzést, a babázást, segítve a képességek fejlődését, fejlesztését. A konstruáláshoz számtalan építőjáték áll rendelkezésünkre (duplók, legók, vonat- és útrendszerek) no és persze a társas- és képességfejlesztő játékaink széles választéka.

 

Naponta különböző mozgáslehetőséget, mozgásigényt biztosító, cselekedtető tevékenységformák szerveződnek játékosan, figyelembe véve az életkori sajátosságokat és az egyéni fejlettségi szintet, fejleszthetőséget. Projektekben gondolkozva építünk a gyerekek érdeklődésére, a jeles napokra, az óvodánk hagyományaira. Heti rendszerességgel kimozdulunk az óvodából, amikor kirándulunk, múzeumot, könyvtárat, állatkertet, vasútállomást stb. látogatunk.

 

A Zöld Óvoda szellemisége áthatja mindennapjainkat. Élősarkunkban az aktualitásokon (csíráztatás, rügyeztetés, talaj- és kéreg gyűjtemény) kívül állandó „lakónk” Tóbiás, a 13 éves teknősünk. Sok-sok olyan eszközt is összegyűjtöttünk már az évek során, amelyeket rendszeresen használunk, segítik kísérletink sikerességét. Hetente vagy akár naponta is végzünk gyermekeknek ajánlott kísérleteket. A csoportban szelektíven gyűjtjük a hulladékot, a fel nem használt vizet virágok locsolására újból felhasználjuk. Mottónk:”nem minden hulladék, szemét”, a családokat bevonjuk a gyűjtő munkáinkba. (pet. Palackok, kupakok gyűjtése stb.)

 

Nyitottak vagyunk a megújulásra. Biztonságos, szeretetteljes, családias légkört teremtünk a mindennapokban. Fontosnak tartjuk a szülőkkel való együttműködést, a családokkal partneri kapcsolatban neveljük a gyerekeket, annak kiegészítőjeként, építve a család szokás- és szabályrendszerére.

 

Számunkra a gyerek a legfontosabb! Valljuk: „minden gyerek egyedi és megismételhetetlen”.

 

Várunk vidám, elfogadó, szerető, segítő közösségünkbe!